Onze geschiedenis

Wellicht kent u Ballast Nedam vooral als bouwconcern van grote projecten, zoals bruggen, tunnels, wegen, ov-terminals en ziekenhuizen. Maar je vindt ons ook als bedrijf in de Randstad.

Al bijna 50 jaar werkt Ballast Nedam West aan kleine en grote projecten die één ding gemeen hebben: ze zijn allen met toewijding gebouwd. Deze halve eeuw werken wij aan projecten die mogelijk worden gemaakt door grenzen te verleggen, slim naar oplossingen te kijken en samen te werken binnen onze platte organisatie met de sfeer van een familiebedrijf.

Van Grootels naar Ballast Nedam West

Vanaf 1966 kreeg Grootels haar eerste vestiging aan het Zuidplein in Rotterdam en werd daarmee de start van onze verbondenheid aan Rotterdam en de randstand. Vanaf 1972 is Grootel’s Bouwmaatschappij onderdeel geworden van Ballast Nedam en is uiteindelijk uitgegroeid tot het Ballast Nedam West zoals we dat nu kennen.

Na een aantal vestigingen gehad te hebben rondom het Rivium in Capelle a/d IJssel realiseerden we in 2006 ons eigen kantoor aan de Fascinatio boulevard waar we sindsdien gehuisvest zijn.


Ballast Nedam West heeft onder andere een mooie geschiedenis met het bouwen van hoogbouw in het Rotterdamse.

  • Cité op de Kop van Zuid-Rotterdam met 75 en 90 meter hoogte
  • Coopvaert Rotterdam met 103 meter hoogte
  • Blaakhaventoren (Wijnhaeve) Rotterdam met 86 meter hoogte
  • Pegasustoren Rotterdam met 98 meter hoogte
  • Spijkenisse Rokade met 113 meter hoogte
Terug naar